ESPRESSO - KAWA TRZECH KUMPLI
Opis
Zależało nam na tradycyjnej mieszance kaw do klasycznych ekspresów ciśnieniowych, takiej, by espresso które zaparzycie, przeniosło was w sensoryczną podróż do słonecznej Italii.
Najlepiej na Sycylię, do Neapolu, bo właśnie tamtejsza krótka, czarna, mocna kawa była dla nas inspiracją przy współpracy z lokalna tarnowską palarnią kawy Darvea.
Ten blend to małe, ciemne, oleiste ziarenka kawy które po zmieleniu i zaparzeniu oczarują was aromatem gorzkiej czekolady, kakao, włoskich orzechów i melasy.
Wasze espresso będzie miało piękne, krągłe "ciało" i zupełny brak popiołowości, a kwasowość na bardzo niskim poziomie.
To dokładnie takie espresso jakie sami lubimy pić !
Skład :
80 % Arabica Honduras (Ciemne palenie)
20 % Robusta Wietnam
Opakowania: 250 g.
500 g.
1000 g.
Kawa wypalana dla nas przez Darvea Sp z o. o.