ESPRESSO - KAWA TRZECH KUMPLI
Opis
Zależało nam na tradycyjnej mieszance kaw do klasycznych ekspresów ciśnieniowych. Takiej, by espresso, które zaparzycie, przeniosło was w sensoryczną podróż do słonecznej Italii. Najlepiej na Sycylię, do Neapolu, bo właśnie tamtejsza krótka, czarna, mocna kawa była dla nas inspiracją przy współpracy z lokalna tarnowską palarnią kawy Darvea.
Ten blend to małe, ciemne, oleiste ziarenka kawy, które po zmieleniu i zaparzeniu oczarują was aromatem gorzkiej czekolady, kakao, włoskich orzechów i melasy. Wasze espresso będzie miało piękne, krągłe ciało i zupełny brak popiołowości, a kwasowość na bardzo niskim poziomie.
To dokładnie takie espresso, jakie sami lubimy pić !
Skład:
80% Arabica Honduras (ciemne palenie)
20% Robusta Wietnam
Dostępne opakowania:
- 100 gramów
- 250 gramów
- 500 gramów
- 1000 gramów
Kawa wypalana dla nas przez Darvea sp. z o. o.