PRZELEW - KAWA TRZECH KUMPLI
Opis
Naszą codzienną, niezobowiązującą kawą zawsze była i do dzisiaj pozostaje kawa parzona w sposób przelewowy.
Lubimy Hario, Aeropress, Chemex czy klasyczny ekspres przelewowy, ale sposób parzenia ma tutaj mniejsze znaczenie, bo najważniejsza jest sama kawa.
A nasza mieszanka ma jasny stopień wypalenia, który zapewnia doskonały balans między pełnym "ciałem" kawy a jej owocowością i kwasowością.
W aromacie przewija się piękna nuta orzecha włoskiego, cascary (suszonych skórek otaczających pestki owoców kawowca) i delikatnej dębiny.
Smak to dobra równowaga między delikatnością a frapującym przedłużeniem tego, co poczuliście w aromacie.
Lokalna tarnowska palarnia kawy - Darvea - doskonale zrozumiała nasze upodobania !
Nie ma co dużo pisać, lecimy parzyć koleją filiżankę !
Skład :
100 % Arabica, Mugonero, Rwanda
Opakowania : 250 g.
500 g.
1000 g.
Kawa wypalana dla nas przez Darvea Sp z o. o.